Kalender

 

Kommende begivenheder

 

Tidspunkt: 17. december kl. 10.00
Sted: Ansgarskirken
Begivenhed: De ni læsninger
Ad Hoc koret medvirker ved den festlige, ”engelske” gudstjeneste, hvor konfirmanderne er oplæsere. Koret medvirker med ”Christmas Lullaby” af John Rutter, ”Her kommer Jesus dine små” i en sats af Pouls S. Jakobsen og ”Dejlig er jorden” i Anders Öhrwalls smukke sats.


Tidspunkt: Søndag d. 7. januar kl. 14.00
Sted: Ansgarskirken og præstegården
Begivenhed: Hellig 3 kongersmøde
Gudstjeneste v. Ole Kobbelgaard og herefter foredrag v. Kurt V. Andersen. Kurt vil tage os med ind i den svenske forfatter og instruktør Ingmar Bergmans forfatter- og familieunivers, og helt præcist skal vi denne høre om Bergmans bog ”Den gode vilje”, der siden også blev filmatiseret og fandt vej til biograflærredet. forfattere, og blandt hans foretrukne var Moliére, Ibsen og ikke mindst August Strindberg. Det var Henrik Ibsen, der skrev de kendte linjer, som passende kunne stå som overskrift over Bergmans tilgang til at skrive bøger som ”Den gode vilje”. Glæd jer til en dejlig eftermiddag med en stor fortælling - og en god fortæller.
Alle er naturligvis velkomne, og der er gratis entré.

Tidspunkt: Onsdag d. 7. februar kl. 19.30
Sted: Præstegården
Begivenhed: Foredrag om amerikansk litteratur
v. Annelise Søndengaard, hjælpepræst i Klim Valgmenighed og underviser på såvel Teologi for Lægfolk som Pastoralseminariet. ”Det amerikansk samfund både fascinerer og skræmmer os - ikke mindst i disse tider, hvor landet ledes af en præsident, der ikke ligner nogen af sine forgængere og træder mange nye stier. Vi har en formodning om, at vi ligner de almindelige amerikanere, at vi har mange ting til fælles. Alligevel ser vi et samfund med ufattelig megen vold og et monstrøst forhold til våben. Hvad er det, der har skabt og dannet disse mennesker?” Tre amerikanske forfattere har givet et bud, der hver især kan ses som et opgør med den gængse - og stærkt glorificerede - cowboymyte. Den første er John William, der i 1960 skrev bogen ”Butchers crossing”. Den næste er Cormac McCarthy med ”Blodets meridian” fra 1985, og endelig Philipp Meyer: Sønner fra 2014. ”Det er vild og voldsom litteratur, man fristes til at sige mandelitteratur”.
Alle er velkomne. Der serveres kaffe og te til medbragt brød

Tidspunkt: Mandag d. 12. marts kl. 19.30
Sted: Præstegården
Begivenhed: Himmel og helvede – stille flyder tidens flod
Foredrag v. Ole Kobbelgaard. Ikke mindst de norske forfattere har påkaldt sig berettiget opmærksomhed de senere år. Det lader til, at vore nordiske brødre mod nord kan producere forfattere i verdensklasse i én lind strøm. Denne aften dykker vi ned hos et par af dem, der har skrevet sig længst ind i hjertet på undertegnede, nemlig Kjell Askildsen, der vil være ukendt hos mange herhjemme, og Per Petterson, der fik et stort, internationalt gennembrud med romanen ”Ud og stjæle heste” om en drengs livsafgørende sommer til fjelds med faderen. De to nordmænd vil blive sat op imod islændingen Jon Kalman Stefansson og vores egen Peter Seeberg, for de fire deler et unikt talent i deres måde at skrive på. Kom selv og hør, hvad det mon kan være!
Alle er velkomne. Der serveres kaffe og te til medbragt brød

 

 

 

 

Webmaster • Henning K. Poulsen

www.morsoefrimenighed.dk